Vinsjan på kaia Den nye visegruppa Vår egen lille verden Langt igjen te RAH Fattigfolks lærdommer Det umulige e mulig En mann må gjørra ...
                                                                                       Meny  


Kjøp boka:  

 
Spelelister

Kapittel: Vinsjan på kaia

 

Alle D.D.E.-songar med tekst av Idar Lind:

 

Hver gang vi møtes 2015, Bjarnes Brøndbos dag:

 

DDR-versjonar:

 

Gluntan:

 

1. Vinsjan på kaia
Om ein sjømann, Rosa Seierstad og San Quentin
Det var ingen vinsjar på kaia i Namsos. Fleire har peika på feilen og kvar gong har forfattaren forsvara seg med at det ville fungere rytmisk dårlig med «Beatles spællt aldri så vakkert som vinsjan om bord i båtan som låg attmed kaia». Teksten bygger på ei bevisst løgn.

(Frå boka Vinsjan på kaia. Songar og tekstar. Vis meir.)
 
Songar i kapitlet «Vinsjan på kaia»

Vinsjan på kaia
Shanty for sjømannskjerka
Leia e livet
E6

Fire songar om levd liv. Noko av det er rein dikting, noko er nesten heilt sant. På fotoet frå juli 1973 legg Erling jarl frå kai i Rørvik i det siste verset i Leia e livet.

 

Speleliste

The Eastern world, it is explodin’
Violence flarin’, bullets loadin’
You’re old enough to kill, but not for votin’

«For ein elleveåring som enno ikkje hadde begynt med engelsk på skolen, var det umulig å få med seg teksten som Barry McGuire song i 1965.»

Eve of Destruction gjekk inn på førsteplass i Ti i skuddet 5. november 1965. Spelelista inneheld denne og andre songar som det blir referert til i kapitlet.

(Spotify må vera installert for å få tilgang via det svarte feltet. I menyen til høgre er det lenke til denne lista i Wimp, og til andre spelelister.)

 
Ein av songane på lista, San Quentin, blir framført i to ulike versjonar. Johnny Cash gjer det same begge gongane, men det er påfallande nyansar i reaksjonane til publikum i San Quentin State Prison, California. Videoklippet på YouTube viser reprisen.
                                                                                                                               

Ansvarlig for sida: idar@lind.no.